Gravity Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Gravity Lab
Опис This lab was created for ninth grade Earth science students learning about the solar system and gravity. It would be appropriate for middle school too.
Предмет Астрономија, Географија, Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови gravity, orbits, physical science
Симулации Мој Соларен систем


Автори Dan Burns
Контакт е-маил dburns@lgsuhsd.org
Школо / Организација Los Gatos High School
Поставено 21.1.11
Обновено 21.1.11