Buoyancy and Density


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Buoyancy and Density
Опис A lab activity looking at the relationships associated with Archimedes' Principle, namely buoyancy, buoyant force and density.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови archimedes principle, buoyancy, buoyant force
Симулации Потисок


Автори Jared Schmidt
Школо / Организација Lincoln Park Performing Arts Charter School
Поставено 3.1.11
Обновено 19.5.15