Exploring electric charges


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Exploring electric charges
Опис Students explore the interaction between charged objects, or charged and neutral objects.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови attraction, electric charges, repulsion
Симулации Балони и статички електрицитет, Пренесување на електрицитет


Автори dorina kosztin
Школо / Организација univ of missouri columbia
Поставено 18.10.10
Обновено 18.10.10