Exploring Voltage in Series Circuits


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Exploring Voltage in Series Circuits
Опис Students explore voltage in a series circuit.
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови series circuits, voltage
Симулации Конструкција на струјно коло (едносмерна струја)


Автори dorina kosztin
Школо / Организација univ of missouri columbia
Поставено 18.10.10
Обновено 18.10.10