Electromagnetic Generation - Phet simulation


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Electromagnetic Generation - Phet simulation
Опис For 9th grade Conceptual Physics. Used as end of unit review after lots of hands-on and demos
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Electromagnetism Review
Симулации Фарадеева Електромагнетна лабораторија


Автори Pauline Seales
Школо / Организација Pacific Collegiate Scholl
Поставено 31.7.10
Обновено 2.8.10