Electrostatics Simulation lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Electrostatics Simulation lab
Опис for 9th grade Cpnceptual Physics
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Inverse Square law, electric field diagrams
Симулации Електрични полиња на точкести електрицитети, Електричен хокеј


Автори Pauline Seales
Школо / Организација Pacific Collegiate Scholl
Поставено 31.7.10
Обновено 2.8.10