Faraday Experiment Self Directed Learning


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Faraday Experiment Self Directed Learning
Опис A self directed webquest type activity for students to get the concepts behind
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Концепт Прашања
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Electricity Magnetism
Симулации Фарадеева Електромагнетна лабораторија


Автори Chris Cochran
Школо / Организација Montgomery County Public Schools
Поставено 24.3.10
Обновено 24.3.10