States of Matter A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов States of Matter
Опис
Предмет Физика, Хемија
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Gas, Liquid Heat, thermal energy
Симулации Состојба на материјата


Автори Br Lucien Blain
Школо / Организација Msgr McClancy High School
Поставено 23.2.10
Обновено 1.3.10