R-C Circuits


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов R-C Circuits
Опис
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Capacitance, Parallel, R_C, Resistance, Series
Симулации Конструкција на струјно коло (AC+DC)


Автори Christine Deyo
Контакт е-маил cdeyo@rochester.k12.mi.us
Школо / Организација Rochester Adams High School
Поставено 10.2.10
Обновено 29.6.10