Puissance electrique


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Puissance electrique
Опис Calculation of electrical power. The activity is in French.
Предмет Физика
Ниво Друго
Тип Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Француски
Клучни зборови Power, current, voltage
Симулации Просто струјно коло (Батерија-Отпорник), Конструкција на струјно коло (едносмерна струја)


Автори Bernard Lacour
Школо / Организација TCA
Поставено 26.1.10
Обновено 23.12.10