Radio active Dating Game for Earth science


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Radio active Dating Game for Earth science
Опис This activity is for freshmen Earth science students who are non college bound. Students should finish in one class period but can also finish at home.
Предмет Географија
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Half life, Radioactive dating
Симулации Датирање со помош на радиоактивност-игра


Автори Heather Cox
Школо / Организација Fisher High School
Поставено 26.1.10
Обновено 26.1.10