Natural Selection Simulation


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Natural Selection Simulation
Опис
Предмет Биологија
Ниво Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Limiting Factor, Natural Selection, dominate, evolution, genes, genetic, heredity, limiting factor, natural selection, recessive, survival of the fittest
Симулации Природна селекција


Автори Terry Carstensen
Школо / Организација Leslie Middle School
Поставено 25.1.10
Обновено 25.1.10