Determination of angle of projection for maximum range


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Determination of angle of projection for maximum range
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Angle of projection, Range.
Симулации Движење на проектил


Автори Vincent Kizza
Школо / Организација Gayaza High School
Поставено 10.9.09
Обновено 10.9.09