Invention Lab_Wave Interference A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Invention Lab_Wave Interference
Опис First draft of an activity on wave interference. Uses the Wave Interference PhET sim and real equipment (laser and double slit).
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови diffraction, double slit, interference, light, phet, single slit, sound, water, waves
Симулации Wave Interference (HTML5), Интерференција на бранови


Автори Noah Podolefsky
Школо / Организација University of Colorado
Поставено 30.4.09
Обновено 30.1.19