Series Circuits


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Series Circuits
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови circuits, electricity, ohm's law, series circuits
Симулации Конструкција на струјно коло (едносмерна струја)


Автори Paul Longwell
Школо / Организација Hollidaysburg Area High School
Поставено 26.3.09
Обновено 26.3.09