PhET Energy Sk8r sim Activity


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов PhET Energy Sk8r sim Activity
Опис This is a modified version of a few others posted here. It is a conceptual, guided-inquiry style activity.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Концепт Прашања, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови kinetic and potential energy
Симулации Енергија во скејт-паркот


Автори Drew Isola
Школо / Организација Allegan High School
Поставено 11.3.09
Обновено 5.12.11