Photoelectric Effect Virtual Experiment


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Photoelectric Effect Virtual Experiment
Опис Students explore the concepts of threshold frequency, work function, and stopping voltage. Students also explore the effect of light intensity on the emitted electrons.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови photoelectric effect, stopping voltage, threshold frequency, work function
Симулации Фотоелектричен ефект


Автори Paul Longwell
Школо / Организација Hollidaysburg Area High School
Поставено 19.2.09
Обновено 19.2.09