States of Matter A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов States of Matter
Опис
Предмет Хемија
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови gases, kinetic energy, liquids, solids, states of matter, temperature
Симулации States of Matter (HTML5), Состојба на материјата


Автори Emily Firchau
Школо / Организација Arapahoe High School
Поставено 23.11.08
Обновено 20.12.16