Gas Laws Exploration A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Gas Laws Exploration
Опис
Предмет Хемија
Ниво Средна школа
Тип Домашна работа
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови pressure, relationships, temperature, volume
Симулации Особини на идеален гас


Автори Amy Phillip
Школо / Организација Limon High School
Поставено 12.11.08
Обновено 13.11.08