Battery-Resistor Circuit Simulation Homework II


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Battery-Resistor Circuit Simulation Homework II
Опис This is a one multiple part problem homework assignment from CU Boulder's PHYS1020, a continuation of PHYS1010, thus starting with battery-resistor circuitry. Please email [email protected] if you are a teacher and would like a solution key.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Домашна работа
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови 1020, II, battery, battery-resistor, circuit, homework, phys1020, resistor, simulation
Симулации Просто струјно коло (Батерија-Отпорник)


Автори Kathy Perkins, Carl Wieman
Школо / Организација University of Colorado
Поставено 17.7.08
Обновено 8.1.11