Batteries, Resistance and Current


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Batteries, Resistance and Current
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Batteries, Current, Resistance, circuit, ohm's Law
Симулации Просто струјно коло (Батерија-Отпорник), Омов закон, Отпорност на жица


Автори Emily Haynes
Школо / Организација Centaurus High School
Поставено 31.3.08
Обновено 31.3.08