Wave on a String Simulation


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Wave on a String Simulation
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Концепт Прашања, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови interference, reflection, wave
Симулации Бранови на жица


Автори S. Pennington
Школо / Организација Essex High School
Поставено 7.5.08
Обновено 7.5.08