Light and Sound Wave Properties


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Light and Sound Wave Properties
Опис Students use amplitude, frequency, and wavelength to describe mechanical and electromagnetic waves.
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови light, sound, waves
Симулации Интерференција на бранови


Автори Kristi Goodwin
Школо / Организација C.W. Davis Middle School
Поставено 17.3.08
Обновено 17.3.08