Heat Intro


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Heat Intro
Опис This is a basic introduction to what heat is at the particle level. It was written for a 9th grade science class.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Домашна работа
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Heat, Pressure, Temperature
Симулации Особини на идеален гас


Автори Steve Dickson
Школо / Организација Johansen High School
Поставено 11.3.08
Обновено 11.3.08