Electrostatics Simulations: Introductory


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Electrostatics Simulations: Introductory
Опис This activity asks students to explore a pair of electrostatics simulations as an introduction to electrostatics.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Домашна работа
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Electrostatics
Симулации Балони и статички електрицитет, Пренесување на електрицитет


Автори David Moutoux
Школо / Организација Jefferson County School District, Bear Creek High School
Поставено 3.3.08
Обновено 22.11.08