Wave demonstrations: water, sound, light (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Wave demonstrations: water, sound, light (Inquiry Based)
Опис These are all the clicker questions from my wave activities in one file.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Демонстрација, Концепт Прашања
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови amplitude, frequency, phet activity, superposition, waves
Симулации Звучни бранови, Интерференција на бранови, Бранови на жица (HTML5), Бранови на жица


Автори Trish Loeblein
Школо / Организација PhET
Поставено 20.2.08
Обновено 27.5.15