Fourier Making Waves Game (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Fourier Making Waves Game (Inquiry Based)
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови math, phet activity, wave addition, wave characteristics, waves
Симулации ФУРИОВА СИНТЕЗА -ПРАВЕЊЕ НА БРАНОВИ


Автори Trish Loeblein
Школо / Организација PhET
Поставено 14.2.08
Обновено 7.7.13