Quadratic Projectiles A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Quadratic Projectiles
Опис
Предмет Математика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Math
Симулации Projectile Motion (HTML5), Движење на проектил


Автори beki toussaint
Школо / Организација csu
Поставено 11.2.08
Обновено 23.8.17