Intro to Rotational Motion


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Intro to Rotational Motion
Опис This activity is designed to introduce students to the concepts of angular velocity, velocity and angular acceleration.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Rotational Motion
Симулации БУБАМАРА НА РИНГИШПИЛ


Автори Adrian Carmichael
Школо / Организација Cherrry Creek High School
Поставено 17.9.07
Обновено 17.9.07