Moving Man: Anayzing Graphs


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Moving Man: Anayzing Graphs
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Концепт Прашања
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови kinematics graphs motion
Симулации Шетач (променливо праволиниско движење)


Автори David Moutoux
Школо / Организација Jefferson County School District, Bear Creek High School
Поставено 17.9.07
Обновено 22.11.08