Projectile Motion Investigation


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Projectile Motion Investigation
Опис This activity allows students to explore the topic of projectile motion. There is no math emphasized as I used this to introduce projectile motion, but students are expected to gain strong conceptual understanding of the topic.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Motion
Симулации Движење на проектил


Автори Robert Kennedy
Школо / Организација Hereford High
Поставено 20.5.07
Обновено 22.11.08