Sound Waves


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.Наслов Sound Waves
Опис To determine the variables which effect sound waves.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Sound, Waves
Симулации Звучни бранови


Автори Gretchen Swanson
Контакт е-маил gswanson@jeffco.k12.co.us
Школо / Организација Columbine High School
Поставено 6.5.07
Обновено 18.9.07