Resistance in a Wire


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Resistance in a Wire
Опис To learn about how the resistance of a wire if affected by its resistivity, length and area.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Circuits, Electricity
Симулации Отпорност на жица


Автори Gretchen Swanson
Школо / Организација Columbine High School
Поставено 6.5.07
Обновено 18.9.07