Circuit Construction Kit


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Circuit Construction Kit
Опис To interpret and analyze how a circuit works and the different variables that affect the flow of energy.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Circuits, Electricity
Симулации Конструкција на струјно коло (едносмерна струја)


Автори Gretchen Swanson
Школо / Организација Columbine High School
Поставено 6.5.07
Обновено 18.9.07