Wavey Simulation


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Wavey Simulation
Опис To learn about how different frequencies and amplitudes affect wave lengths.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Sound, Waves
Симулации Интерференција на бранови


Автори Gretchen Swanson
Школо / Организација Columbine High School
Поставено 6.5.07
Обновено 18.9.07