Gas Properties


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Gas Properties
Опис To understand the properties and behavior of gases under certain conditions, particularly under changing temperature, pressure and volume.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Gases, Liquids, Solids
Симулации Особини на идеален гас


Автори Gretchen Swanson
Школо / Организација Columbine High School
Поставено 6.5.07
Обновено 18.9.07