Motion in Two Dimensions


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Motion in Two Dimensions
Опис To understand velocity and acceleration and to more accurately draw force diagrams.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Motion
Симулации Движење во 2-D


Автори Gretchen Swanson
Школо / Организација Columbine High School
Поставено 6.5.07
Обновено 18.9.07