Gravity: Friend or Foe?


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Gravity: Friend or Foe?
Опис Compares the differences in gravity between the planets Earth and Jupiter using different calibrated springs.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Motion
Симулации ПРУЖИНИ & ТЕГОВИ


Автори Gretchen Swanson
Школо / Организација Columbine High School
Поставено 6.5.07
Обновено 18.9.07