Equipotential Surfaces Lab Activity


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Equipotential Surfaces Lab Activity
Опис This activity uses the Charges and Fields simulation to explore the relationship between electric charge, field, and potential.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Vectors
Симулации Електрични полиња на точкести електрицитети


Автори Jason Rott
Школо / Организација Brownsburg Community School Corporation
Поставено 27.4.07
Обновено 18.9.07