Diffraction


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Diffraction
Опис Students will determine the interference patterns for both water and light waves that experience diffraction.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Light, Radiation
Симулации Интерференција на бранови


Автори Stephan Graham
Школо / Организација Arrupe Jesuit High School
Поставено 25.4.07
Обновено 25.4.07