Waves on a String


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Waves on a String
Опис This activity is meant to be a brief introduction to wave concepts including frequency, wavelength, amplitude, wave speed, and damping.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Sound, Waves
Симулации Бранови на жица


Автори Katherine Frett
Школо / Организација Green Mountain High School
Поставено 2.4.07
Обновено 2.4.07