Wave on a String Comparison


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Wave on a String Comparison
Опис The features of this simulation will be compared with an exploration using a slinky and small diameter spring.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Sound, Waves
Симулации Бранови на жица


Автори curt miller
Школо / Организација Wheat Ridge High School
Поставено 24.3.07
Обновено 31.3.07