Gravity Force Lab for Physical Science


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Gravity Force Lab for Physical Science
Опис This activity will assist students in seeing the relationship between mass and gravity, and distance between objects and gravity.
Предмет Друго
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови force, gravity, mass
Симулации Лабораторија за гравитациона сила


Автори Linda Fox
Школо / Организација PTRA
Поставено 4.12.09
Обновено 4.12.09