Standing Waves


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Standing Waves
Опис Students will observe and describe interference when a wave is reflected back along a rope. Students will also create a standing wave.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Sound, Waves
Симулации Бранови на жица


Автори Stephan Graham
Школо / Организација Arrupe Jesuit High School
Поставено 20.2.07
Обновено 18.9.07