Virtual Ripple Tank


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Virtual Ripple Tank
Опис Students will investigate wave properties (speed in a medium, reflection, diffraction, interference) using the PhET virtual ripple tank.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Sound, Waves
Симулации Интерференција на бранови


Автори Craig Young
Школо / Организација Stanford University
Поставено 2.2.07
Обновено 16.10.10