Space Cadets Lunar Landing Showdown


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Space Cadets Lunar Landing Showdown
Опис This activity is designed to combine independence of x & Y linear motion with Newton's Laws.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Vectors
Симулации Месечева сонда


Автори Michael Poynter
Школо / Организација Evergreen High School, Evergreen, Colorado
Поставено 23.10.06
Обновено 7.5.08