E/M Waves A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов E/M Waves
Опис
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови emission, energy, frequency, microscopy, nanoscale, photon, wavelength, waves
Симулации Неонски ламби и други ламби на празнење


Автори Phil Cook
Контакт е-маил chemteacherphil@gmail.com
Школо / Организација Culver Academies
Поставено 3.5.10
Обновено 9.5.10