Moving Man Simulation


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Moving Man Simulation
Опис Assists students with the use and interpretation of the 'Moving Man' simulation.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Graphing
Симулации Шетач (променливо праволиниско движење)


Автори Gretchen Swanson
Школо / Организација Columbine High School
Поставено 28.9.06
Обновено 28.9.06