Magnet Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Magnet Lab
Опис This is a quick magnet lab that I used as an introduction to magnetic fields and electromagnets.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Magnetism
Симулации Фарадеева Електромагнетна лабораторија


Автори Amy Jordan
Школо / Организација Evergreen High School
Поставено 25.7.06
Обновено 2.9.15