Собирање на вектори

Собирање на вектори Слика од екранот  Превземи  Вградување
HTML5 Badge Вратете се на HTML5 верзијата

Опис

Научете како да додадете вектори. Повлечете вектори врз графиконот, променете ги нивните должина и агол, и сумирајте ги заедно. Големината, аголот, и компонентите на секој вектор може да биде прикажани во неколку формати.

Примери за целите на учење

  • Објаснете го вектор претставувањето со свои зборови.
  • Конвертирајте помеѓу аголна форма на вектори и на компонентата форма.
Верзија 2.02

Совети за наставници

Преземи совети за наставници во PDF Преглед на контроли во симулациите, поедноставувања на моделот и увид во размислувањето на учениците ( PDF ).

Активности поднесени од наставниците

Concept questions for Physics using PhET (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ
ДД-Вовед
MC Физика
Algebra-based Physics Semester one lessons, clicker questions, and schedule in pdf (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ДД-Вовед
ВШ
ДомР
Лаб
Демо
Физика
Vector Addition 1: Introduction to vector math (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ
ДД-Вовед
Лаб Математика
Физика
Vector Addition 2: Understanding Force equilibrium (Inquiry Based) A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ВШ
ДД-Вовед
Друго Физика
Математика
Clases Demostrativas Interactivas (ILD) de Vectores A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Diana López ДД-Вовед
ВШ
Discuss
Демо
Физика
How do PhET simulations fit in my middle school program? Овој прилог дизајниран од PhET. Sarah Borenstein СШ Друго Физика
Биологија
Хемија
Географија
PhET Sims Aligned to the Chemistry Curriculum Овој прилог дизајниран од PhET. Julia Chamberlain ДД-Вовед
ВШ
Друго Хемија
Vectoren optellen Bastiaan Vinke ВШ Guided Физика
Introductie vectorrekening Nathalie van der Weiden ВШ Лаб
Guided
Физика
MS and HS TEK to Sim Alignment Elyse Zimmer СШ
ВШ
Друго Биологија
Физика
Хемија
Forces at equilibrium Nawal Nayfeh ДД-Вовед
ВШ
Лаб
Remote
Физика
Mapping of PhET and IBDP Physics Jaya Ramchandani ВШ Друго Физика
PhET Simulations Aligned for AP Physics C Roberta Tanner ВШ Друго Физика
Virtual Vector Lab - Components & Trig Operations Jeremy Smith ВШ Лаб Физика
Математика
Vector Tug-of-War Patrick Foley ВШ Guided
Лаб
Физика
Математика
a problem Mohammad Alshahrani ДД-Вовед
ВШ
ДомР Математика
Физика
Vector Activity Amy Jordan ВШ Лаб Физика
Kinematics Wang Yunhe ВШ Лаб Физика
Vector Walk Duane Dolejsi ВШ
ДД-Вовед
Лаб Математика
Физика
Vector Dot Product Sue Popelka ВШ Лаб
Addition and Resolution of Vectors Chow CW ВШ
ДД-Вовед
КП
Лаб
ДомР
Физика
1 Dimensional Motion - Kinematics and Graphing Sarah Stanhope ВШ Лаб
Force Vectors Peter Amato-von Hemert ВШ Лаб Физика
Introduction to Vectors Katherine Frett ВШ Лаб Математика
Физика
벡터 더하기 SIM 사용설명서 이화국(Wha Kuk Lee) ДД-Вовед
ВШ
Демо
ДомР
Лаб
Физика
Математика
Soma Vetorial Diego Oliveira Silva, Gilvandenys Leite Sales ВШ
СШ
Guided Математика
Физика
Practica de Vectores. walter Manuel Trujillo Yaipen ДД-Вовед
Дипл
ДД-Нап
Guided
ДомР
Лаб
Физика

Јазик Download or Run Совети
Kurdish (Turkey) Сите Kurdish (Turkey) Download Run now Lêzêdekirina Arastedaran
Англиски Сите English Download Run now Vector Addition
Арапски Сите العربية Download Run now جمع الأشعة
Арапски (Саудиска Арабија) Сите العربية (السعودية) Download Run now جمع المتجهات
Баскијски Сите Euskara Download Run now Bektoreen batura
Бенгалски Сите Bengali Download Run now ভেক্টর যোগ
Босански Сите Bosanski Download Run now Sabiranje vektora
Виетнамски Сите Tiếng Việt Download Run now Cộng Vector
Галициски Сите Gallegan Download Run now Suma de vectores
Германски Сите Deutsch Download Run now Vektoraddition
Грчки Сите Ελληνικά Download Run now Πρόσθεση ανύσματος
Дански Сите Dansk Download Run now Vektoraddition
Естонски Сите Eesti Download Run now Vektori lisamine
Индонезиски Сите Bahasa Indonesia Download Run now Penjumlahan Vektor
Исландски Сите íslenska Download Run now Samlagning vigra
Италијански Сите italiano Download Run now Composizione vettoriale
Јапонски Сите 日本語 Download Run now ベクトルの加算
Казахстански Сите Kazakh Download Run now Векторлық қосу
Каталонски Сите català Download Run now Vector suma
Кинески - Поедноставен Сите 中文 (中国) Download Run now 矢量叠加
Кинески - Традиционален Сите 中文 (台灣) Download Run now 向量加法
Корејски Сите 한국어 Download Run now 벡터 더하기
Латвиски Сите Latviešu Download Run now Vektoru saskaitīšana
Малајски Сите Bahasa Melayu Download Run now Vektor Tambahan
Марати Сите मराठी Download Run now सदिशांची बेरीज
Монголски Сите Монгол (Монгол) Download Run now Векторыг Нэмэх
Норвешки Бокмол Сите Norsk bokmål Download Run now Vektoraddisjon
Норвешки Ниноршк Сите Norwegian Nynorsk Download Run now Addisjon av vektorar
Персиски Сите فارسی Download Run now جمع بردار
Полски Сите polski Download Run now Dodawanie wektorów
Португалски (Бразил) Сите português (Brasil) Download Run now Adição de Vetores
Руски Сите русский Download Run now Сложение векторов
Свахили Сите Swahili Download Run now Mwelekeo mwingine
Словачки Сите Slovenčina Download Run now Skladanie vektorov
Српски Сите Српски Download Run now Сабирање вектора
Тајландски Сите ไทย Download Run now การรวมเวคเตอร์
Тамилски Сите Tamil Download Run now காவிக்கூட்டல்
Туркменистански Сите Turkmen Download Run now Wektorlaryň goşulmagy
Турски Сите Türkçe Download Run now Vektör toplama
Унгарски Сите magyar Download Run now Vektorösszeadás
Француски Сите français Download Run now Addition de vecteurs
Хебрејски Сите עברית Download Run now חיבור וקטורים
Холандски Сите Nederlands Download Run now Optellen van Vectoren
Хрватски Сите hrvatski Download Run now Zbrajanje vektora
Чешки Сите čeština Download Run now Sčítání vektorů
Шведски Сите svenska Download Run now Vektoraddition
Шпански Сите español Download Run now Adición de Vectores Преземи совети за наставници во PDF
Шпански (Мексико) Сите español (México) Download Run now Adición de Vectores Преземи совети за наставници во PDF
Шпански (Перу) Сите español (Perú) Download Run now Adición de Vectores

Windows Macintosh Linux
Microsoft Windows
XP/Vista/7/8.1/10
Macromedia Flash 9 or later
OS X 10.9.5 or later
Macromedia Flash 9 or later
Macromedia Flash 9 or later

Развоен Тим Библиотеки од трети лица Благодарност до
  • Michael Dubson (developer/lead)
  • Interviewer: Mindy Gratny